Cari Blog Ini

Een Historisch Toernooi

Nederland op het Wereldkampioenschap Voetbal 1974

Deelname en Prestatie

WEB Nederland was een van de 16 deelnemende landen aan het Wereldkampioenschap voetbal 1974, dat plaatsvond in West-Duitsland. Het was de tweede keer dat Nederland deelnam aan een Wereldkampioenschap.

Het Nederlands elftal speelde een sterk toernooi en bereikte de finale, waar ze het opnamen tegen het gastland West-Duitsland. Hoewel Nederland de finale verloor, werd hun prestatie alom geprezen en wordt het beschouwd als een van de beste toernooien die het Nederlands elftal ooit heeft gespeeld.

Selectie Nederlands Elftal

De selectie van het Nederlands elftal voor het Wereldkampioenschap 1974 telde 40 spelers, waaronder veel toekomstige sterren zoals Johan Cruijff, Johan Neeskens en Wim Jansen.

Uitslagen Nederland

Nederland won vier van hun zes groepswedstrijden en eindigde als eerste in hun groep. In de tweede ronde versloegen ze Argentinië en Brazilië, twee van de favorieten voor het toernooi. In de finale verloren ze met 2-1 van West-Duitsland.

Finale Wereldkampioenschap 1974

De finale van het Wereldkampioenschap voetbal 1974 werd gespeeld in het Olympiastadion in München. Nederland kwam al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Johan Neeskens, maar West-Duitsland kwam terug door twee doelpunten van Gerd Müller. Ondanks hun nederlaag kreeg Nederland veel lof voor hun aanvallende speelstijl en hun bijdrage aan het toernooi.